Składniki:
200g twarożku wiejskiego (grani),
150g truskawek,
200 g gęstego jogurtu naturalnego,
chlebek pełnoziarnisty,
50g truskawek do dekoracji.
Przygotowanie
Twarożek dokładnie wymieszać z jogurtem naturalnym.
Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić w małą kosteczkę. Dodać do twarożku, dokładnie wymieszać.
Gotową masę nakładać na chrupkie pieczywo pełnoziarniste lub inne, Wasze ulubione. U
dekorować pozostałymi truskawkami i miętą.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Lekkie i smaczne. Lubię sobie chrupać te chlebki z tego typu dodatkami :)
OdpowiedzUsuńfajne do chrupania:)
OdpowiedzUsuńlubię takie kanapeczki zrobić na deser!:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je takie słodziutkie a jednocześnie chrupkie pieczywo mniam
OdpowiedzUsuńTo widzę, że wszystkie mamy podobne gusta;):)
OdpowiedzUsuńZa chrupkim pieczywem nie przepadam, ale twarożek i jeszcze truskawy: mniam.
OdpowiedzUsuńNa drugie śniadanko super.
lekkie i zarazem pożywne:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAniu ja też nie przepadam za chrupkim pieczywem, dlatego staram się je jakoś przemycić, np. w ten sposób:)
OdpowiedzUsuńAnita, dziękuję:)