Składniki:
1/2 kg filetu z łososia bez skóry,
1 czerwona papryka,
1 żółta papryka,
cebula,
sok z 1/2 cytryny,
2 łyżki oliwy,
sól ziołowa,
pieprz kolorowy świeżo zmielony,
zioła prowansalskie.
Przygotowanie
Rybę umyć, osuszyć i pokroić na cienkie paski. Oprószyć świeżo
zmieloną solą ziołową i kolorowym pieprzem.
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i
pokroić w bardzo cienkie paseczki. Cebulę pokroić w piórka, wymieszać z papryką.
Polać oliwą, oprószyć solą oraz 2 łyżeczkami ziół prowansalskich. Bardzo dobrze
wymieszać. Ułożyć na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego, rozłożyć
łososia i posypać ziołami prowansalskimi.
Piec ok. 30min w temp. 180st. Przed
podaniem skropić delikatnie sokiem z cytryny.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Danie wprost dla mnie !
OdpowiedzUsuńtakie obiady lubię najbardziej
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne danie!:)
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszny, ale z ta wegetarianskoscia to bym sie nie rozpedzala, bo ryba to tez mieso :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis - smaczny i prosty.
OdpowiedzUsuńMaggie nie jestem wegetarianką więc się z tobą zgodzę;) Tak czy inaczej danie jest dietetyczne i bardzo smaczne;):)
OdpowiedzUsuń