Składniki:
10rurek makaronu cannelloni,
cukinia,
250g ricotty,
jajko,
100g parmezanu,
3 łyżki mrożonego szpinaku,
szczypta gałki muszkatołowej,
sól, pieprz,
2 łyżki oleju rzepakowego.
Wykonanie
Makaron gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej
wodzie. Odcedzić. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie
dusić ok. 5 minut na łyżce oleju. Ostudzić.
Dodać ricottę, rozkłócone jajko,
odciśnięty szpinak oraz starty na drobnych oczkach parmezan. Doprawić do smaku gałką muszkatołową oraz świeżo zmieloną
solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Farszem nadziewać makaron i układać w
naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym pozostałą łyżką oleju. Piec ok. 15min w
temp. 180st.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Bardzo delikatne wydanie cannelloni - podoba mi się :) Szpinak i ricotta świetne do siebie pasują.
OdpowiedzUsuńbardzo lubię to danie ale jeszcze nie jadłam z takim nadzieniem , fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńDelikatne i bardzo pyszne wydanie;) Justyna to musisz to szybko nadrobić:)
OdpowiedzUsuń