Składniki:
6 dużych ziemniaków,
6 łyżek oliwy z oliwek,
łyżka ziół prowansalskich,
1/2 łyżeczki kminku,
szczypta czosnku granulowanego,
szczypta gałki muszkatołowej,
sól,
pieprz.
Przygotowanie
Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach, tak były na pół surowe na pół ugotowane. Odlać, obrać i pokroić na grube plastry.
Oliwę zmieszać z wszystkimi przyprawami, posypać ziemniaki.
Ułożyć na tacce do grillowania i piec ok. 20 min, przewrócić na drugą stronę w połowie pieczenia. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem.
Można także pominąć etap gotowania ziemniaków i grillować je surowe, tylko trwa to znacznie dłużej...
Smacznego:)
Bardzo dobrą BIO oliwę z oliwek znajdziecie na revitalen.pl
Przepis dodaję do akcji:
najlepsze:)
OdpowiedzUsuńOj, pyszne są takie ziemniaczki z grilla!
OdpowiedzUsuńDzięki:) Ja też je uwielbiam!!:)
OdpowiedzUsuń