Składniki:
pęczek rzodkiewek,
duży ogórek,
2 jajka ugotowane na twardo,
400 ml kefiru,
ząbek czosnku,
po 2 czubate łyżki koperku i szczypiorku,
sól,
pieprz.
Przygotowanie
Ogórka obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o drobnych
oczkach. Rzodkiewkę umyć, pokroić w kostkę. Jajka oskubać i posiekać również w kosteczkę. Wszystko razem
połączyć z kefirem. Dodać posiekany koperek i szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać od razu po przygotowaniu najlepiej mocno schłodzony z dodatkiem młodych ziemniaczków.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Nigdy takiego nie jadłam, a brzmi ciekawie!
OdpowiedzUsuńDziękuję i gorąco polecam, jest idealny na wiosnę;)
OdpowiedzUsuńPycha!!
OdpowiedzUsuńDzięki:)
OdpowiedzUsuń