Składniki:
1/2 kg filetu z kurczaka,
200g pieczarek,
2 cebule,
2 jajka,
4 łyżki maggi w płynie,
4 łyżki oleju,
4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej,
łyżeczka ostrej papryki,
łyżeczka soli,
szczypta pieprzu.
Przygotowanie
Pieczarki i cebule obrać, pokroić w kostkę a
następnie podsmażyć na odrobinie oleju. Odstawić do wystygnięcia. Filet z
kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać podsmażone grzyby, wbić
jajka. Dodać maggi, olej, mąkę ziemniaczaną, doprawić ostrą papryką, solą i pieprzem.
Dokładnie wymieszać i odstawić na 3 godz. do lodówki. Ja zamykam masę w pojemniku próżniowym, jest wtedy gotowa po godzinie.
Kłaść łyżką małe kotleciki
na dobrze rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Osączyć na ręczniku
papierowym.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Rewelacyjnie muszą smakować ,to fakt-jeszcze grzyby,mniam - jednak staram
OdpowiedzUsuńsię unikać panierek...
fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńAniu te są właściwie bez konkretnej panierki. Ja je uwielbiam!
OdpowiedzUsuńDzięki Justyna:)