Składniki:
8 wafli ryżowych,
3/4 szklanki kaszy gryczanej,
100ml powideł śliwkowych,
50g gorzkiej czekolady,
30g mlecznej czekolady,
1/3 szklanki cukru,
4 łyżki mleka,
200g świeżych malin i borówek.
Przygotowanie
Kaszę ugotować na sypko we wrzątku, odcedzić i ostudzić, po czym zmiksować przy pomocy blendera na papkę. Dodać cukier oraz powidła śliwkowe, ponownie zmiksować. Czekolady połamać na kawałki i stopić na parze z dodatkiem mleka. Jeszcze ciepłe dodać do masy, zmiksować. Krem odstawić na 30minut, by nieco zgęstniał.
Następnie nakładać porcje kremu na wafle ryżowe, udekorować świeżymi owocami.
Smacznego;)
Przepis dodaję do akcji:
Bardzo fajna propozycja odnośnie podania wafli ryżowych :D
OdpowiedzUsuńW takiej wersji wafle ryzowe schrupalabym z ogromna ochota :)
OdpowiedzUsuńten krem jest genialny! muszę taki zrobić :) super pomysł!
OdpowiedzUsuńDzięki:) Jeśli lubicie kaszę gryczaną to gorąco polecam!!
OdpowiedzUsuń