Składniki:
4 kromki chleba,
banan,
4 łyżki masła orzechowego,
masło lub margaryna do posmarowania.
Przygotowanie
Każdą kromkę chleba posmarować łyżką masła orzechowego. Banana obrać ze skórki i pokroić w plastry. Ułożyć na dwóch kromkach posmarowanego chleba. Przykryć drugą kromką chleba - masłem orzechowym do środka.
Wierzch, z obu stron posmarować masłem. Smażyć w opiekaczu do kanapek, aż tosty się pięknie zrumienią, lub smażyć na patelni grillowej.
Od razu podawać.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Topiące sie masło orzechowe to jest to :)
OdpowiedzUsuńpięknie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńnigdy o takich tostach nie słyszałam :) ale koniecznie muszę zrobić, mój mąż będzie zachwycony :) dzieci chyba mniej ;/
OdpowiedzUsuńDzięki:) Łucja nie wszystkie dzieci lubią masło orzechowe;)
OdpowiedzUsuń