wtorek, 17 września 2013

Tosty z masłem orzechowym

Czasem na śniadanie lubię zjeść coś nietypowego:) Tym razem były to tosty z masłem orzechowym, za którym przepadam oraz z bananem. Przygotowuje się je niezwykle szybko. Podobno takie tosty jadał na śniadanie Elvis Presley, jak tu więc odmówić sobie takiej królewskiej kanapki.




Składniki:
4 kromki chleba,
banan,
4 łyżki masła orzechowego,
masło lub margaryna do posmarowania.


Przygotowanie


Każdą kromkę chleba posmarować łyżką masła orzechowego. Banana obrać ze skórki i pokroić w plastry. Ułożyć na dwóch kromkach posmarowanego chleba. Przykryć drugą kromką chleba - masłem orzechowym do środka.
Wierzch, z obu stron posmarować masłem. Smażyć w opiekaczu do kanapek, aż tosty się pięknie zrumienią, lub smażyć na patelni grillowej.
Od razu podawać.







                                Smacznego:)

Przepis dodaję do akcji:



4 komentarze:

  1. Topiące sie masło orzechowe to jest to :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy o takich tostach nie słyszałam :) ale koniecznie muszę zrobić, mój mąż będzie zachwycony :) dzieci chyba mniej ;/

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki:) Łucja nie wszystkie dzieci lubią masło orzechowe;)

    OdpowiedzUsuń