Składniki:
1/2 kg filetu z kurczaka,
10 suszonych śliwek (użyłam Kresto),
6 plasterków wędzonego boczku,
łyżeczka mielonego czosnku,
łyżeczka słodkiej papryki,
łyżeczka tymianku,
łyżeczka rozmarynu,
375ml śmietanki 30%,
sól, pieprz.
Przygotowanie
Mięso
umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Z obu
stron oprószyć solą, pieprzem i papryką. Następnie z jednej strony mięso
oprószyć tymiankiem i rozmarynem, ułożyć po dwie suszone śliwki,
delikatnie zwinąć. Roladkę opasać plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką.
Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie zalać śmietanką i
dusić ok. 8 minut na małym ogniu.
Podawać z wytworzonym sosem oraz
pieczonymi ziemniakami.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Roladki prezentują się bardzo apetycznie - na imprezę rodzinną jak ulał :)
OdpowiedzUsuńNa takie roladki miałabym dziś ochotę :)
OdpowiedzUsuńno no, taki mąż to szczęścirz ;)
OdpowiedzUsuńDzięki:)
OdpowiedzUsuńUla, no ba;):):)