Składniki:
1/2 kg filetu z piersi kurczaka,
zielona papryka,
250 g pieczarek,
5 łyżek maggi,
1/2 łyżeczki mielonego imbiru,
łyżeczka mąki pszennej,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
łyżeczka ostrej musztardy,
2/3 szklanki domowego drobiowego bulionu,
4 łyżki śmietany 18%,
sól, pieprz do smaku.
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Skropić maggi oraz oprószyć solą, pieprzem i imbirem. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron na oleju.
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Wraz z grzybami podsmażyć na tłuszczu pozostałym od smażenia mięsa, dusić ok. 5 min. Następnie oprószyć mąką, dodać koncentrat pomidorowy oraz musztardę, zalać gorącym bulionem. Dodać mięso i dusić tak przez ok. 6 min na małym ogniu.
Na koniec dodać zahartowaną śmietanę, zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać np. z ziemniakami.
Smacznego:)
wygląda naprawdę cudownie !
OdpowiedzUsuńooo, kolejny przepis do wypróbowania!
OdpowiedzUsuńDzięki:) Polecam, szybkie i smaczne!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo kusząco!
OdpowiedzUsuńprzy takiej ilości dodanej wody robi się z tego zupa :(
OdpowiedzUsuńHmm, u mnie jak widać nie powstała zupa.
Usuń