Ciasto:
200 g maślanych herbatników,
100g gorzkiej czekolady,
2 łyżki masła lub margaryny.
Czekoladę połamać na kawałki i wraz z margaryną stopić. Herbatniki pokruszyć za pomocą blendera na pył. Dokładnie wymieszać ze stopioną czekoladą. Wyłożyć na dno i boki formy do tarty o śr. 21 cm. Schłodzić.
Nadzienie:
500 g półtłustego twarogu,
200 g kwaśnej śmietany,
100 g cukru pudru,
cukier waniliowy,
łyżeczka esencji waniliowej.
Twaróg zmielić, utrzeć ze śmietaną i cukrami na gładką masę. Dodać esencję waniliową, wymieszać. Masę wyłożyć na schłodzony spód. Wstawić ponownie do lodówki.
Dodatkowo:
500 g świeżych malin.
Na wierzchu ciasta rozłożyć maliny. Tartę przechowywać w lodówce.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Ale cudo :) Świetny blog! Obserwuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję:) I zapraszam jak najczęściej:)
OdpowiedzUsuńPychota. Wygląda tak, że mam ochotę sięgnąć i wyciągnąć to cudo z monitora.
OdpowiedzUsuńPyszne ciasto :)
OdpowiedzUsuńDzięki:)
OdpowiedzUsuń