Składniki:
8 dużych pomidorów,
100 g ryżu pełnoziarnistego,
2 ogórki małosolne,
1/2 czerwonej papryki,
wędzona pierś z kurczaka,
sól, pieprz,
świeża bazylia,
2 łyżki majonezu.
Przygotowanie
Pomidory umyć, odciąć górną część i wydrążyć. Miąższ połączyć z oczyszczoną i pokrojoną w kostkę papryką oraz pokrojonymi w kostkę ogórkami.
Ryż ugotować na sypko, odcedzić i ostudzić. Połączyć z pokrojonymi warzywami.
Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, połączyć z warzywami. Dodać majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Dodać 2 łyżki świeżej posiekanej bazylii. Wszystko wymieszać.
Masą faszerować pomidory. Udekorować bazylią.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Dla mnie pycha, lubię takie smaki bardzo, ale... moja rodzina już nie :-(
OdpowiedzUsuńpyszne, wczoraj robiłam faszerowane pomidory... lekkie, szybko się je robi :)
OdpowiedzUsuńAniu my lubimy, ale nie aż tak, żeby je jeść codziennie;):)
OdpowiedzUsuńKasiu na pewno były pyszne:)