Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej,
300g kurek,
cebula,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy,
sól, biały pieprz,
łyżeczka octu balsamicznego,
natka pietruszki.
Przygotowanie
Fasolkę umyć, odciąć końcówki. Przekroić na pół. Gotować ok. 15min na małym ogniu w osolonym wrzątku. Odcedzić.
Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać umyte i oczyszczone kurki, dusić ok. 10minut na małym ogniu, często mieszając. Połączyć z fasolką, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do miski, skropić octem balsamicznym i posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Uwielbiam i fasolkę i kurki, więc połączenie stworzone dla mnie. Przy najbliższej okazji spróbuję :)
OdpowiedzUsuńCieszę się:) Nam bardzo smakuje to połączenie;)
OdpowiedzUsuń