Ciasto:
1/2 szkl. letniej przegotowanej wody,
2 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej,
szczypta soli.
Mąkę przesiać, zmieszać ze solą, zrobić dołek i wlać 
wodę. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto, przykryć ściereczką i odstawić na 15min. Następnie ciasto cienko 
rozwałkować, wycinać kwadraty ok.6cm x 6cm. 
Farsz:
30dag filetu z piersi kurczaka, 
1/2 pęczka kolendry, 
łyżeczka imbiru,
ząbek 
czosnku, 
łyżka sosu sojowego Kikkoman,
szczypta chilli, 
szczypior do wiązania.
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę. Dodać 
posiekaną kolendrę. Czosnek obrać, drobniutko posiekać, dodać do mięsa. Dodać 
sos sojowy, doprawić do smaku szczyptą chilli. Zmiksować przy pomocy blendera na gładkie puree.
Farsz nakładać na wycięte z ciasta kwadraty, składać rogi do środka, zlepiać jak sakiewkę i 
obwiązać szczypiorkiem. Pierożki gotować w osolonej wodzie ok. 5 min od momentu 
wypłynięcia. Wykładać łyżką cedzakową na durszlak. 
Smacznego:)
 Przepis dodaję do akcji:
Apetycznie wyglądają takie paczuszki :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pierozki, swietne nadzienie :)
OdpowiedzUsuń...bajecznie wyglądają ;D
OdpowiedzUsuńDziękuję;):)
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie. Jestem ciekawa jak by smakowały podane w bulionie na chińską nutę :)
OdpowiedzUsuńMyślę, że byłoby smaczne;):):)
OdpowiedzUsuń