Składniki:
- 1/2 kg filetu z kurczaka,
- marchewka,
- 1/3 czerwonej papryki,
- 150g fasolki szparagowej (może być ze słoika),
- sól morska ziołowa (użyłam Kamis),
- pieprz młotkowany z kolendrą (użyłam Kamis),
- jajko,
- 1/2 szklanki bułki tartej,
- olej do smażenia.
Wykonanie
Mięso umyć, podzielić na porcje i rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron pieprzem oraz solą. 
Marchewkę
 obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Fasolkę wrzucić na osolony 
wrzątek na minuty. Odcedzić, pokroić na mniejsze części i dodać do 
fasolki. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić około 8 
minut na małym ogniu, na odrobinie rozgrzanego oleju. Doprawić do smaku 
solą i pieprzem. Na rozbite mięso nakładać farsz, zwijać tworząc 
roladki. Spiąć wykałaczką. Obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz w bułce 
tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym  oleju ze wszystkich stron na złoty 
kolor. 
Można też użyć fasolki szparagowej ze słoika taka jak ja, wtedy nie trzeba jej już gotować. 
                                                                   Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:

 
Super nadzienie, świetny obiad :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:))
OdpowiedzUsuń