Składniki:
- 100g liści szpinaku,
- 200g truskawek,
- 2 banany,
- jabłko,
- 3 kiwi,
- szklanka mleka,
- 2 łyżki brązowego cukru.
Wykonanie:
Banany,
jabłko oraz kiwi obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Szpinak
umyć, osuszyć, przełożyć wraz z pokrojonymi na
kawałki owocami do pojemnika blendera służącego do siekania. Całość dokładnie posiekać, aż powstanie jednolita
płynna masa. Przelać do wysokiego kielicha i dodać mleko oraz cukier i krótko zmiksować. Rozlać do szklanek.
Podawać
schłodzone.
Tak jak wspominałam powyżej, do przygotowania tego shake'a użyłam blendera SilverCrest o mocy 600W.
Zestaw składa się ze stopy miksującej, stabilnego kielicha o pojemności 700ml z praktyczną miarką, mini pojemnika do siekania z podwójnym ostrzem oraz końcówka do ubijania piany. Cena nowego zestawu to około 80zł, myślę, że nie jest zbyt wygórowana jak za taki zestaw. Dodatkowym plusem jest możliwość wyboru pośród 3 modnych kolorów, dzięki którym blender stanie się kuchenną dekoracją.
Już na pierwszy rzut oka można stwierdzić, że sprzęt wygląda dość solidnie. Ma 6 stopni regulacji prędkości oraz dodatkową opcję Turbo. Końcówka miksująca jest metalowa, co jest ogromnym plusem. Blender jest uniwersalny, funkcjonalny i niezbyt głośny. Posiada 3 lata gwarancji.
Podczas siekania szpinaku oraz warzyw blender sprawdził się świetnie, zmiksował wszystko na papkę. Poradził sobie również podczas miksowania pulpy owocowej z mlekiem. Wszystko szybko i sprawnie. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Zdecydowanie polecam! :)