Spód:
- 150g kakaowych herbatników,
- 5 łyżek masła.
Herbatniki zmielić w blenderze, masło
stopić. Dodać do ciastek, krótko zmiksować blenderem. Wyłożyć na dno
tortownicy o śr. 21cm. Schłodzić.
Masa:
- szklanka mleka,
- 2 łyżki żelatyny,
- 2 szklanki śmietany 18%,
- 1/2 szklanki cukru pudru,
- 1/2 szklanki musu z truskawek,
- 2 łyżki cukru.
Żelatynę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody. Połączyć z gorącym mlekiem wymieszanym z cukrem pudrem. Dokładnie rozmieszać, po czym przestudzić.
Dodać śmietanę, wymieszać i przelać na przygotowany spód. Schłodzić.
Gdy masa całkiem stężeje na wierzchu rozsmarować mus z truskawek wymieszany z cukrem. Ciasto przechowywać w lodówce.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńw sumie takie proste, a takie smakowite :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie to wygląda :) Tak lekko, ale i pysznie!
OdpowiedzUsuńjak zwykle pysznie tu u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńPiękna nazwa :) wygląda lekko i pysznie !
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie, idealne czerwcowe ciasto :)
OdpowiedzUsuńCoś pięknego! narobiłaś mi smaka!
OdpowiedzUsuńNominuję Twój blog do Liebster Blog Award. http://shabbyeat.pl/liebster-blog-award-2/
Bardzo dziękuję:))
OdpowiedzUsuń