Lodowy deser świąteczny
Składniki:
- opakowanie ciastek korzennych ( u mnie w polewie czekoladowej),
- 500ml mleka,
- 2 budynie waniliowe (po 35g każdy),
- 100g masła,
- 2 łyżki masy krówkowej,
- 100g chałwy,
- 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych,
- opakowanie lodów Carte d'Or Chocolate Brownie.
400ml mleka zagotować, w reszcie rozrobić budynie. Wlać na gotujące się mleko, mieszać, aż masa całkowicie zgęstnieje. Zdjąć z ognia i przestudzić. Miękkie masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać pokruszoną chałwę, zmiksować na gładką masę. Do drugiej części dodać masę krówkową oraz zmielone orzechy, dokładnie wymieszać. Ciastko posmarować masą chałwową, pokryć drugim ciastkiem, masą orzechową i kolejnym ciastkiem. Na górze ułożyć rozetkę lodów. Od razu podawać.
Lody Carte d'Or Chocolate Brownie nadają niepowtarzalnego smaku i są pięknym wykończenie deseru.
Możecie je znaleźć w nowym, świątecznym opakowaniu. Mnie niestety to się nie udało, ale im bliżej Świąt, tym z pewnością będą one bardziej dostępne.
pojemność : 900ml
sugerowana cena detaliczna: 18,49zł
Carte d'Or to marka, która od lat słynie z wysokiej jakości składników oraz głębokich i zmysłowych smaków. Lody przez nią prezentowane są ekskluzywne i zaskakują połączeniem smaków.
W tym roku marka ta wprowadza dwa nowe mocno czekoladowe smaki.
Wykorzystane przeze mnie lody Catte d'Or Chocolate Brownie serwowane są w postaci 6 pięknych rozetek posypanych pokruszonymi ciastkami brownie oraz polane sosem czekoladowym. Rozetki te sprawiają, że nie trzeba już dodatkowo dekorować deseru, ponieważ same w sobie są wystarczająco efektownym wykończeniem.
Wpis zawiera lokowanie produktu
Smacznego:))