Ciasto:
300g mąki pszennej,
50 g cukru pudru,
250g masła lub margaryny,
2 płaskie łyżki bułki tartej,
2 łyżki wody.
Mąkę przesiać, dodać cukier puder, bułkę tartą, wodę oraz plastry masła. Całość posiekać i zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w
folię aluminiową i włożyć na pół godz. do lodówki. Następnie podzielić na dwie
części, wyłożyć do blaszek o wym. 24x29cm, nakłuć widelcem. Każdą piec ok. 10 min
w temp. 180st. Ostudzić.
Masa:
puszka masy krówkowej (400g),
3 łyżki kakao,
3 łyżki masła lub margaryny,
2 łyżki likieru czekoladowego.
Masę krówkową, margarynę oraz kakao przełożyć do
garnka, mieszając, podgrzewać ok. 8 min. Masą przełożyć ciasto, posmarować
wierzch. Udekorować wg uznania.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Piękny mazurek, ślicznie udekorowany:) Dzięki za pyszny wpis do mojej akcji na durszlaku :) Wesołego Alleluja!
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń