Składniki:
75 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
po 1/2 szt czerwonej, zielonej i żółtej papryki,
3 cebule,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki masła,
4 łyżki bułki tartej,
2 jajka,
5 dag parmezanu,
sól, pieprz,
łyżeczka rozmarynu,
łyżeczka tymianku,
1/2 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej,
łyżeczka słodkiej papryki,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
łyżeczka przyprawy do pasztetu.
Przygotowanie
Cebule obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Mięso
urobić, dodać cebulę, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułkę tartą. Na
koniec dodać przyprawy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę oczyścić,
pokroić w paseczki, następnie sparzyć wrzątkiem. Do keksówki wyłożonej folią
aluminiową nałożyć trochę mięsnego farszu, ułożyć paski kolorowej papryki,
przykryć mięsem i ponownie ułożyć paski papryki. Postępować tak, aż się skończą
składniki. Ostatnią warstwę powinno stanowić mięso. Piec ok. 50 min w temp.
180st.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz