Składniki:
1 kg mieszanego mięsa mielonego,
20 dag wątróbki,
surowe jajko,
4 jajka ugotowane na twardo,
sól, pieprz,
po 1/2 łyżeczki: słodkiej papryki, pieprzu, gałki muszkatołowej, imbiru, kolendry, czosnku granulowanego,
duża cebula,
4 łyżki bułki tartej,
łyżeczka soli,
2 łyżeczki chrzanu.
Przygotowanie
Wątróbkę zmielić, dodać do reszty mielonego mięsa, wymieszać. Dodać surowe jajko, bułkę tartą, chrzan i wszystkie przyprawy. Mięso dokładnie wyrobić. Keksówkę natłuścić, wyłożyć dokładnie folią aluminiową. We formie ułożyć połowę farszu, rozłożyć całe, oskubane ugotowane i zimne jajka, przykryć resztą farszu tak, by jajka były całe przykryte. Piec ok. godz w temp. 180st.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
wygląda wspaniale ;D
OdpowiedzUsuńŚlicznie dziękuję:)
OdpowiedzUsuń