sobota, 16 marca 2013

Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką

Jak Wielkanoc to obowiązkowo jajka!! Ja zawsze podaję je na wiele sposobów, m.in z rzeżuchą i parówkami. Ale można je także przygotować na każdą dowolną okazję jak i bez okazji;):) Rodzinka bardzo je sobie chwali:)



Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo,
czubata łyżka rzeżuchy,
1 cienka parówka,
łyżka majonezu,
sól, pieprz,
łyżeczka musztardy.
 
Przygotowanie
 
 
Jajka oskubać, przekroić na połówki, wyjąć ostrożnie żółtka. Parówkę obrać z osłonki, bardzo drobno pokroić dodać do żółtek. Dodać posiekaną rzeżuchę, musztardę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę nakładać w puste połówki jajek. Dowolnie udekorować.
 


Smacznego:)
 
Przepis dodaję do akcji:
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz