Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo,
po łyżce posiekanego koperku i szczypioru,
sól,
pieprz,
łyżka gęstej śmietany 18%,
2 łyżki majonezu,
łyżeczka musztardy rosyjskiej,
garść rzeżuchy.
Przygotowanie
Jajka oskubać, przepołowić, ostrożnie wydrążyć żółtka, następnie
utrzeć je z koperkiem i ze szczypiorem. Dodać śmietanę i musztardę, doprawić do
smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do wydrążonych białek. Wypukłą stronę białek posmarować majonezem,
obtoczyć w posiekanej rzeżusze.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
mm.. Wielkanocne śniadanie z takimi rarytasami mogłoby być co tydzień xD
OdpowiedzUsuńZgadzam się w 100%:):)
OdpowiedzUsuńNajprostsze... A takie pyszne! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńOj tak;):) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń