Składniki:
puszka czerwonej fasoli,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
mała cebula,
2 łyżki octu jabłkowego,
3 łyżki oliwy,
łyżka pikantnego ketchupu,
sól, pieprz,
łyżeczka majeranku,
łyżeczka świeżej natki pietruszki.
Przygotowanie
Fasolę odsączyć i opłukać zimną wodą. Dodać drobno
posiekaną cebulkę, natkę pietruszki, majeranek i dobrze odsączonego tuńczyka.
Przygotować sos: oliwę zmieszać z ketchupem i octem jabłkowym, doprawić do smaku solą
i pieprzem. Sosem polać sałatkę, wymieszać i gotowe;)
Prawda, że błyskawiczna?
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Madzia na pewno jest pyszna, skubnę trochę bo u mnie w domu by nie przeszła..:)
OdpowiedzUsuńBilciu ja myślałam, że mąż też będzie kręcił nosem, a teraz muszę mu ją robić przynajmniej raz w tygodniu:)
OdpowiedzUsuń