Składniki:
12 średnich pieczarek,
cebula,
1/2 czerwonej papryki,
3/4 szkl. kaszy jaglanej,
1/2 pęczka natki pietruszki,
2 łyżki oliwy,
2 łyżki startego żółtego sera,
sól ziołowa,
pieprz świeżo zmielony,
oregano.
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić, nóżki wykroić i drobno posiekać. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę, wraz z pokrojonym nóżkami dodać do cebuli. Smażyć ok. 3 min. Kaszę zalać wodą, ugotować na sypko. Odcedzić i dodać do warzyw. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek napełnić gotowym farszem, posypać startym serem i oprószyć odrobiną oregano. Piec ok. 25min w temp. 180st.
Smacznego:)
Ale zachęcająco wyglądają te pieczarki, mniam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję;)
OdpowiedzUsuńjutro zrobie:)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne! Muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńKama nam bardzo smakuje;) Polecam!
OdpowiedzUsuń