Składniki:
3 jajka,
350g mąki pszennej,
250g zmielonego twarogu,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 szkl. cukru pudru,
cukier waniliowy,
łyżeczka olejku rumowego,
50 g mlecznej czekolady,
200g stopionej margaryny lub masła,
1/2 szkl. śmietany 18%.
Przygotowanie
Jajka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać na przemian przesianą mąkę
zmieszaną z proszkiem oraz zmielony ser. Stopniowo dolewać śmietanę. Dodać ostudzoną
stopioną margarynę. Dodać olejek rumowy oraz posiekaną czekoladę.
Ciasto przelać do
natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na babkę. Piec ok. godz. w temp. 180st. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Bardzo mi się podoba. Z twarogiem musi być pyszna:)
OdpowiedzUsuńJa też nie lubię suchych babek a ta zapowiada się pysznie :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja:):) W takim razie ta babka będzie Wam smakować;)
OdpowiedzUsuń