Składniki:
2 kg schabu środkowego bez kości,
25 dag suszonych moreli,
puszka ananasa w syropie,
2 łyżki oliwy,
sól,
łyżeczka pieprzu.
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą, odstawić do
lodówki na 2 godz. morele umyć, osączyć i zalać syropem z ananasa, odstawić na 2
godz. Ananasa zblendować, połączyć z olejem i pieprzem. W schabie poprzecznie
naciąć kieszeń. Natrzeć ja pastą z ananasa, następnie wypełnić osączonymi z
zalewy morelami. Mięso ułożyć w brytfannie, polać obficie sosem. Piec ok. 1,5
godz w temp. 190st, polewając wytwarzającym się sosem.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
zdecydowanie świąteczne mięsiwo :]
OdpowiedzUsuńDziękuję;)
OdpowiedzUsuń