Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo,
puszka groszku,
1/2 pęczka szczypiorku,
3 łyżki startego żółtego sera,
2 łyżki masła,
sól, pieprz,
zioła prowansalskie,
rzeżucha i szczypior do dekoracji.
Przygotowanie
Jajka ostudzić i oskubać. Łyżeczką delikatnie
wydrążyć żółtka, przełozyc do miseczki. Do żółtek dodać opłukany i odsączony
groszek, starty ser. Dodać masło i posiekany szczypior. Zmiksować przy użyciu
blendera. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Masę
nakładać do wydrążonych białek. Udekorować np. szczypiorkiem i rzeżuchą.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
"Współorganizatorem konkursu jest CupoNation, strona z kuponami rabatowymi do wielu sklepów oraz blog www.pysznakuchnia.com.pl ”
no proszę , można i tak podac jajeczka :) takich nie jadłam
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie! Muszę koniecznie spróbować ;)
OdpowiedzUsuńTakiego farszu jeszcze nie znałam ale chyba się skuszę :)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają te jajeczka.
Hej, właśnie zrobiłam "bułki nocne" z Twojego przepisu - powiem w skrócie: OBŁĘD!
OdpowiedzUsuńmimo, że zrobiłam je po swojemu (zrobiłam pół porcji, składniki dodawałam na oko, dodałam zioła, a ciasto rosło przez godzinę przy grzejniku) są to pierwsze bułki w moim wykonaniu, które da się zjeść :D świetnie wyrosły, w środku są mięciutkie, a skórka nie jest za mocno chrupiąca - takie buły lubię! jestem pewna, że te bułki będą częstym gościem w naszym chlebaku :)
Twojego bloga dodaję do ulubionych - widać, że potrafisz gotować :)
pozdrawiam!
pyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńDziękuję, jajka polecam, są naprawdę pysznitkie i mają wyjątkowo zielone nadzienie;)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że bułki się udały a tym bardziej, że smakowały:):) U nas domowe bułki są bardzo często, ale prawie zawsze inne;):) Co do gotowania, to wciąż się uczę:):) Pozdrawiam cieplutko!