środa, 6 marca 2013

Jogurt z truskawkami i otrębami

Żeby wieczorem Was za bardzo nie kusić polecam pyszny i błyskawiczny deserek. Połączenie jogurtu, truskawek i otrębów... Samo zdrowie i do tego smaczne:) Ja użyłam jogurtu truskawkowego, ale dla jeszcze "lżejszego" efektu można dać jogurt naturalny.


Składniki:
400g jogurtu truskawkowego,
30dag mrożonych truskawek,
6 łyżek otrębów granulowanych z truskawkami,
6 łyżek dowolnego musli.

Przygotowanie


Truskawki rozmrozić. Nałożyć po łyżce owoców na dnie szklanek, polać jogurtem, posypać otrębami oraz musli. Ponownie nałożyć łyżkę truskawek, polać jogurtem, posypać otrębami i musli. Jeszcze raz powtórzyć te same czynności, na wierzchu dekorując otrębami i musli.
 
 


Smacznego:)

Przepis dodaję do akcji:
 


3 komentarze: