piątek, 29 marca 2013

Jajka z pasztetem i kurkami

Kolejna moja propozycja na nadziewane jajka. U nas faszerowane jajka są obowiązkowe na świątecznym śniadaniu. Tym razem użyłam pasztetu oraz naszych ulubionych grzybów, których mamy pod dostatkiem, czyli kurek.





Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo,
łyżka pasztetu z drobiu,
100g kurek,
mała cebulka,
łyżka gęstej śmietany,
1,5 łyżki majonezu,
łyżeczka ketchupu,
sól, pieprz,
olej.
 
Przygotowanie
 
 
Jajka oskubać, ostrożnie wyjąć żółtka z białek. Kurki oczyścić, drobno pokroić, cebulkę posiekać, przesmażyć razem z grzybami na odrobinie oleju. Ostudzić. Dodać do żółtek. Dodać pasztet, śmietanę, ketchup i majonez. Dokładnie utrzeć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewać jajka. Udekorować wg uznania.
 
 
 
Smacznego;)
 
Przepis dodaję do akcji:
 

 Kolorowe śniadanie wielkanocne


” Współorganizatorem konkursu jest CupoNation, strona z kuponami rabatowymi do wielu sklepów oraz blog www.pysznakuchnia.com.pl ”

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz