Składniki: 
1/3 kapusty pekińskiej, 
 2 marchewki, 
kawałek pora, 
3 brzoskwinie, 
1/2 pomarańczy, 
3 łyżki jogurtu naturalnego, 
1/2 łyżeczki curry,
1/2 łyżeczki soli, 
1/2 łyżeczki cukru.
Przygotowanie
Kapustę drobno poszatkować, pora 
dokładnie umyć, pokroić w półplasterki. Marchewkę oczyścić, zetrzeć na 
tarce o dużych oczkach. Brzoskwinie obrać ze skórki pokroić w małe 
cząstki. Wymieszać z warzywami. 
Wycisnąć sok z pomarańczy, wymieszać z 
jogurtem naturalnym, cukrem, solą i curry. Sosem polać sałatkę. 
Odstawić na 15minut.
                                      Smacznego:)  
 
Nie mam swoich brzoskwiń, ale morele w słoikach - zrobię z nimi właśnie.
OdpowiedzUsuńAniu jak najbardziej morele też się nadają;)
OdpowiedzUsuń