Składniki:
250g serka waniliowego homogenizowanego,
300ml wiśni z kompotu,
opakowanie musli z żurawiną Fitella,
6 małych bez,
3 kostki gorzkiej czekolady,
6 kandyzowanych wiśni (użyłam Gold Pack),
mięta do dekoracji.
Przygotowanie
Na
dno pucharków nałożyć po łyżce serka waniliowego. Nałożyć po czubatej
łyżce odsączonych wiśni. Posypać łyżeczką musli. Nałożyć kolejne dwie
warstwy serka, odsączonych wiśni i musli.
Na koniec do każdego pucharka
pokruszyć po dwie bezy, posypać startą czekoladą, udekorować dwiema
kandyzowanymi wisienkami oraz miętą.
Smacznego:)
sumienia nie masz, wieczorem takie smakołyki publikować :)
OdpowiedzUsuńdeser wygląda bardzo zdrowo :D i kusząco!
OdpowiedzUsuńJutro zagości taki deser u mnie w brzuszku :) Taka ochotę mi zrobiłaś :D
OdpowiedzUsuńAlu muszę Was trochę pokusić:):)
OdpowiedzUsuńakanak rzeczywiście nie jest bardzo kaloryczny i należy do tych zdrowszych deserów;)
Anette bardzo się cieszę;)
fajnie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńDzięki:)
OdpowiedzUsuń