Składniki:
4 plastry schabu bez kości,
1 mała cebula,
3 ząbki czosnku,
30g sera rokpol,
pęczek natki pietruszki,
pęczek szczypiorku,
2 łyżki posiekanych liści bazylii,
sól,
pieprz ziołowy,
słodka papryka,
jajko,
bułka tarta.
Przygotowanie
Każdy kawałek mięsa cienko rozbić. Natrzeć z obu stron solą, ziołowym pieprzem oraz słodką papryką.
Zieleninę umyć i drobno posiekać, dodać pokruszony ser oraz posiekaną cebulkę. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku. Wymieszać.
Farsz nakładać na plastry mięsa. Delikatnie zwijać w roladki. Spiąć wykałaczką.
Panierować w rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Bardzo apetyczne roladki.
OdpowiedzUsuńpomysłowe nadzienie do roladek i bardzo apetycznie wyglądają
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam:)
OdpowiedzUsuń