Składniki:
główka sałaty,
30 dag chudego twarogu,
1 papryka,
2 pomidory,
ogórek,
5 rzodkiewek,
sól, pieprz,
łyżka natk pietruszki,
łyżka koperku,
śmietana 12%.
Przygotowanie
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Ogórka
pokroić w plasterki, pomidora, rzodkiewkę i oczyszczoną paprykę w kosteczkę.
Twaróg utrzeć z kilkoma łyżkami śmietany, posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Doprawić
do smaku solą i pieprzem. Formować małe kuleczki. Wymieszać z warzywami. Tuż
przed podaniem sałatkę polać odrobiną śmietany oraz doprawić do smaku.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
piękna wiosenna sałatka :))) przynajmniej zrobiłaś trochę wiosny na talerzu, bo na tą za oknem jeszcze troszeczkę trzeba poczekać.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
Oj oby ta wiosna juz w końcu przyszła;):)
OdpowiedzUsuń