Składniki:
15 kromek chleba,
5 plastrów szynki,
2 pomidory,
5 plastrów sera,
5 łyżek dżemu z borówek,
5 łyżek majonezu.
Przygotowanie
5 kromek chleba posmarować cienko majonezem, położyć po plastrze sera, rozsmarować dżem. Przykryć kolejną kromką chleba. Ułożyć plastry pomidora oraz szynki, posmarować majonezem i przykryć ostatnim kawałkiem chleba. Każdą kanapkę przekroić w poprzek tak, aby powstały nam trójkąty. Wszystkie piramidki spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i piec ok. 15 min w temp. 160st.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Ciekawe jak smakuje połączenie dżemu z majonezem:)?
OdpowiedzUsuńU mnie w niedzielę tez zazwyczaj "inne" śniadanka". Na Twoje z pewnością bym się skusiła:)
Mój mąż też na początku niepewnie smakował, ale zaraz po chwili zażyczył sobie takie śniadanie co tydzień:)
OdpowiedzUsuń