niedziela, 7 kwietnia 2013

Grzanki z tuńczykiem

Pyszne, idealne gdy mamy nadmiar czerstwego chleba. U mnie w domu grzanki zazwyczaj były z wędliną, ja postanowiłam zamienić ją na pysznego tuńczyka. Bardzo zasmakował nam także dodatek przyprawy do grilla;)



Składniki:
6 kromek chleba,
puszka tuńczyka w oleju,
6 plastrów żółtego sera,
2 pomidory,
przyprawa do grilla,
ketchup pikantny,
natka pietruszki,
sok z cytryny,
pieprz świeżo mielony.


Przygotowanie


Każdy kawałek chleba posmarować ketchupem i posypać przyprawą do grilla. Ułożyć plaster sera, plasterki pomidora oraz troszkę odsączonego tuńczyka. Grzanki delikatnie skropić sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem. Piec ok. 15 min w temp. 190st. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

 
 
 
 
 
 
 
Smacznego:)
 
Przepis dodaję do akcji:
 


2 komentarze: