wtorek, 5 lutego 2013

Polonezy, czyli schabowe roladki

Wiadomo, coś na obiad trzeba zjeść. Moja rodzinka czasem kręci nosem już na zwykłe schabowe, dlatego zrobiłam takie pyszne roladki. To coś pomiędzy zwykłymi schabowymi, roladkami a zrazami. Odkąd je zrobiłam mąż często się o nie upomina;):)



Składniki:
40 dag schabu wieprzowego bez kości,
30 dag pieczarek,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 cebule,
łyżka musztardy,
sól,
pieprz,
szczypta słodkiej papryki,
szczypta ostrej papryki,
jajko,
mąka pszenna do obtoczenia,
bułka tarta do obtoczenia,
olej do smażenia.

Przygotowanie

Schab rozkroić na kotlety, cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Grzyby oczyścić, pokroić w dość dużą kostkę. Cebule obrać, drobno posiekać. Podsmażyć razem z pieczarkami na odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy i musztardę oraz po szczypcie słodkiej i ostrej papryki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać na rozbite kotlety, zrolować, spiąć wykałaczką. Obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
 

Smacznego:)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz