Składniki:
40 dag schabu wieprzowego bez kości,
30 dag pieczarek,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 cebule,
łyżka musztardy,
sól,
pieprz,
szczypta słodkiej papryki,
szczypta ostrej papryki,
jajko,
mąka pszenna do obtoczenia,
bułka tarta do obtoczenia,
olej do smażenia.
Przygotowanie
Schab rozkroić na kotlety, cienko rozbić. Oprószyć z obu
stron solą i pieprzem. Grzyby oczyścić, pokroić w dość dużą kostkę. Cebule obrać, drobno
posiekać. Podsmażyć razem z pieczarkami na odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy i musztardę
oraz po szczypcie słodkiej i ostrej papryki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać
na rozbite kotlety, zrolować, spiąć wykałaczką. Obtoczyć kolejno w mące, jajku i
bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz