poniedziałek, 11 lutego 2013

Czekoladki z adwokatowym nadzieniem

Kolejne wariacje z czekoladkami, tym razem z moim ulubionym adwokatem. Nie wiem jak Wy, ale ja nie umiem sobie odmówić czekoladek:) tym razem do nadzienia dodałam mój ulubiony likier jajeczny oraz białą czekoladę. Dzięki temu połączeniu nadzienie nie było zbyt rzadkie, tylko lekko ciągnące, idealne... :):)



Składniki:
100g mlecznej czekolady,
100g białej czekolady,
4 łyżki likieru jajecznego Adwokat.
Przygotowanie
 
Mleczną czekoladę stopić na parze. Przy pomocy zwykłego pędzelka posmarować dno i boki foremki na czekoladki mleczną czekoladą - 13szt. Wstawić na 15min do lodówki, by czekolada zastygła. Białą czekoladę stopić na parze, lekko przestudzić. Łyżeczkę czekolady odłożyć, resztę zmieszać z likierem jajecznym. Masę nakładać do czekoladek. Na górze rozsmarować resztę mlecznej czekolady. Wstawić na ok. 1 godz do lodówki, by czekolada całkiem zastygła. Następnie bardzo ostrożnie wyjąć czekoladki z foremek. Resztą białej czekolady posmarować wgłębienia na górze czekoladek.
 





Przepis dodaję do akcji:

 

4 komentarze: