Składniki:
100g mlecznej czekolady,
100g białej czekolady,
4 łyżki likieru jajecznego Adwokat.
Przygotowanie
Mleczną czekoladę stopić na parze. Przy pomocy zwykłego
pędzelka posmarować dno i boki foremki na czekoladki mleczną czekoladą - 13szt.
Wstawić na 15min do lodówki, by czekolada zastygła. Białą czekoladę stopić na parze, lekko przestudzić. Łyżeczkę
czekolady odłożyć, resztę zmieszać z likierem jajecznym. Masę nakładać do
czekoladek. Na górze rozsmarować resztę mlecznej czekolady. Wstawić na ok. 1 godz do
lodówki, by czekolada całkiem zastygła. Następnie bardzo ostrożnie wyjąć
czekoladki z foremek. Resztą białej czekolady posmarować wgłębienia na górze
czekoladek.
Przepis dodaję do akcji:
Muszą pysznie smakować :))
OdpowiedzUsuńOj tak:):)
OdpowiedzUsuńPięknie Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuńCzekoladki z adwokatem zawsze smakują świetnie, tylko ukrywać przed dziećmi :D
OdpowiedzUsuń