niedziela, 24 lutego 2013

Cream-cheese brownie

Jeśli jeszcze nie macie dość moich brownie to dziś kolejny przepis;) Tym razem upiekłam je specjalnie na Czekoladowy Weekend u Atinki :) To brownie nie jest takie słodkie jak pozostałe, ale doskonale łączy się z lekko słonym serkiem:) I przyrządza się je w błyskawicznym tempie...



Przepis zaczerpnięty stąd :)

Składniki:
2 jajka, 125g gorzkiej czekolady,
125g masła,
150g brązowego cukru,
laska wanilii,
75g mąki pszennej,
szczypta soli,
200g serka śmietankowego np. Philadelphia.
Przygotowanie

Czekoladę połamać na kawałki, stopić wraz z masłem i ostudzić. Całe jajka ubić z cukrem dodać nasiona wanilii. Dodać przestudzoną masę czekoladową, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli. Połączyć z czekoladą masą. Serek śmietankowy pociąć w bardzo cienkie kawałki. Formę w kształcie serca natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wylać połowę czekoladowego ciasta. Rozłożyć pokrojony serek, zalać resztą ciasta, dokładnie rozsmarować i wyrównać wierzch. Piec ok. 20min w temp. 180st. Ostudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.



Smacznego:)


Przepis dodaję do akcji:


 

2 komentarze:

  1. Jasne, że nie można mieć dość takich pyszności :) Obłędnie pysznie wygląda:) Bardzo się cieszę, ze przyłączyłaś się do Czekoweekendu:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje Atinko ja też się bardzo cieszę, że są takie fajne akcje;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń