Składniki:
100g mlecznej czekolady,
100g białej czekolady,
4 łyżki likieru jajecznego Adwokat.
Przygotowanie
Mleczną czekoladę stopić na parze. Przy pomocy zwykłego 
pędzelka posmarować dno i boki foremki na czekoladki mleczną czekoladą - 13szt. 
Wstawić na 15min do lodówki, by czekolada zastygła. Białą czekoladę stopić na parze, lekko przestudzić. Łyżeczkę 
czekolady odłożyć, resztę zmieszać z likierem jajecznym. Masę nakładać do 
czekoladek. Na górze rozsmarować resztę mlecznej czekolady. Wstawić na ok. 1 godz do 
lodówki, by czekolada całkiem zastygła. Następnie bardzo ostrożnie wyjąć 
czekoladki z foremek. Resztą białej czekolady posmarować wgłębienia na górze 
czekoladek.
Przepis dodaję do akcji:

 
Muszą pysznie smakować :))
OdpowiedzUsuńOj tak:):)
OdpowiedzUsuńPięknie Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuńCzekoladki z adwokatem zawsze smakują świetnie, tylko ukrywać przed dziećmi :D
OdpowiedzUsuń