Składniki:
- 220g masła,
- 3 czubate szklanki mąki pszennej,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu,
- 2 jajka,
- 1 i 1/4 szklanki mleka,
- 2 szklanki truskawek (mogą być mrożone),
- 1 i 1/2 szklanki cukru.
Wykonanie
Do
miski przesiać wszystkie suche produkty. Masło stopić i przestudzić.
Mleko wymieszać z rozkłóconymi jajkami i stopionym masłem. Dodać suche
produkty, delikatnie wymieszać szpatułką, ale bardzo krótko. Następnie
dodać pokrojone w plasterki truskawki lub rozmrożone, odsączone, nie
krojone. Na sam koniec dodać cukier, by muffinki były chrupiące.
Krótko
zmieszać i rozłożyć do przygotowanych foremek na muffinki.
Piec około 20
minut w temp. 190st.
Ostudzić i podawać.
Zacznij żyć EKO, sprawdź nasze produkty: mączka migdałowa, maca, cukry z całego świata oraz wiele więcej!
Smacznego:))
Pyszne. To ja poproszę jedną do kawki :-)
OdpowiedzUsuńLubię takie babeczki, z truskawkami niebo w gębie
OdpowiedzUsuńjak z truskawkami to bym nie odmówiła:)
OdpowiedzUsuńAleż te muffinki musiały być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie! *.*
Madziu niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńZapachniało latem :) Chętnie bym zjadła!
OdpowiedzUsuńZ truskawkami muffinki są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńZa niedługo sezon na świeże truskawki, trzeba wypróbować.
OdpowiedzUsuńna ile sztuk to jest przepis?
OdpowiedzUsuńMi wyszło jakieś 10-12sztuk.
Usuń