piątek, 1 lutego 2013

Sałatka na krakersach

Bardzo lubię tradycyjną sałatkę jarzynową, ale postanowiłam ją troszkę udoskonalić i podać w niecodzienny sposób. Mąż uwielbia krakersy, więc ta wersja bardzo mu się spodobała. Tak podana sałatka będzie fajną przystawką...


Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo,
2 duże ugotowane ziemniaki,
2 łyżki gorszku z puszki,
25 dag filetu z kurczaka,
3 ogórki konserwowe,
łyżka pikantnego ketchupu,
łyżeczka koncentratu pomidorowego,
4 łyżki majonezu,
sól, pieprz,
sok z 1/2 cytryny,
krakersy.

Przygotowanie

Mięso umyć, ugotować w osolonej wodzie do miękkości (ok. 20min). Ostudzić i pokroić w kostkę. Ziemniaki, oskubane jajka oraz ogórki również pokroić w kostkę. Dodać groszek oraz sok z cytryny. Wymieszać. Połączyć z majonezem, ketchupem i koncentratem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Porcję sałatki nakładamy na krakersy i tak podajemy.


Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz