poniedziałek, 4 lutego 2013

Ciastka Fedory z fasoli

Dziś znowu mam dla Was ciasteczka, ale tym razem bardzo nietypowe, bo z... fasoli:) Pewnie zastanawiacie się czy to oby na pewno jest dobre?? Zapewniam, że jest przepyszne!! I proponuję od razu robić podwójną porcję:) Przepis zaczerpnięty z programu "Ewa gotuje".



Składniki:
szkl. fasoli Jaś,
100g gorzkiej czekolady,
4 łyżki cukru pudru,
łyżka kakao,
4 łyżki płatków migdałowych,
do obtoczenia: kakao, wiórki kokosowe, płatki migdałowe.

Przygotowanie

Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnie ugotować do miękkości. Odcedzić, do jeszcze gorącej fasoli dodać połamaną na kawałki czekoladę i zmiksować blenderem, aż czekolada się rozpuści. Następnie dodać cukier puder i kakao. Płatki uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posiekać. Dodać do masy. Formować małe kuleczki. Wstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie obtaczać kolejno w kakao, wiórkach kokosowych lub podprażonych płatkach migdałowych.
 
 
Smacznego:)
 
Przepis dodaję do akcji:

Ciastka na jeden kęs - NAGRODAEwa Wachowicz - przepisy polskiej miss

1 komentarz:

  1. Piękne ciasteczka! Ja często robię podobne - zamiast płatków migdała używam pestek dyni :) również orzechy włoskie będą tu pasować.

    OdpowiedzUsuń