Składniki:
szkl. fasoli Jaś,
100g gorzkiej czekolady,
4 łyżki cukru pudru,
łyżka kakao,
4 łyżki płatków migdałowych,
do obtoczenia: kakao, wiórki kokosowe, płatki migdałowe.
Przygotowanie
Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnie
ugotować do miękkości. Odcedzić, do jeszcze gorącej fasoli dodać połamaną na kawałki czekoladę i zmiksować
blenderem, aż czekolada się rozpuści. Następnie dodać cukier puder i
kakao. Płatki uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posiekać. Dodać do masy.
Formować małe kuleczki. Wstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie
obtaczać kolejno w kakao, wiórkach kokosowych lub podprażonych płatkach migdałowych.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Piękne ciasteczka! Ja często robię podobne - zamiast płatków migdała używam pestek dyni :) również orzechy włoskie będą tu pasować.
OdpowiedzUsuń