czwartek, 21 lutego 2013

Chrupiące pucharki, czyli jogurt musli i dżem

Dziś coś szybkiego, ale bardzo smacznego;) Na dodatek jest zdrowe i doda nam sporo energii:):) Przy okazji pochwalę Wam się moim małym pierwszym wywiadem:):) Szczegóły znajdziecie tutaj :)


Składniki:
10 dag ulubionego musli,
3 pełne łyżki masła,
3 łyżki cukru brązowego,
400 g gęstego jogurtu naturalnego,
mały słoiczek ulubionego dżemu,
2,5 dag gorzkiej czekolady.
 
Przygotowanie
 
Masło stopić, zmniejszyć ogień i dodać cukier, mieszać chwilę. Następnie wsypać musli, smażyć tak długo, aż wchłoną masło z cukrem i staną się złociste (ok. 2-3minut). Wyłożyć na tackę, równomiernie rozprowadzić i przestudzić. Do pucharków nakładać na przemian płatki, jogurt i dżem. Na koniec wierzch polać stopioną czekoladą.
 


Smacznego:)
 
 
Przepis dodaję do akcji:
 
 


Zachęcamy niejadki do jedzenia!

2 komentarze: