Składniki:
1/2 l mleka,
8 łyżeczek czekolady w proszku,
5 dag gorzkiej czekolady,
1 laska cynamonu,
3 goździki,
2 krople olejku migdałowego,
szkl. śmietanki 36%.
Przygotowanie
Mleko wraz z czekoladą, cynamonem i goździkami podgrzać, lecz
nie gotować! Wyjąć cynamon oraz goździki. Wymieszać dokładnie z czekoladą w
proszku, dodać olejek migdałowy. Rozlać do szklanek. Śmietankę ubić na sztywno. Za pomocą
szprycy udekorować czekoladę. Można także użyć gotowej bitej śmietany w
sprayu i posypać odrobiną startej gorzkiej czekolady.
Smacznego:)
Ojej, jakie to musi być dobre... :) Dawno nie piłam czegoś tak apetycznie wyglądającego. Muszę zrobić w wolnej chwili.
OdpowiedzUsuńoj, napiłabym się takiej czekolady :)
OdpowiedzUsuńPatrząc na pogodę jaką mamy za oknem czekolada to doskonałe rozwiązanie;) Polecam!
OdpowiedzUsuń