Biszkopt:
3 jajka,
75g mąki pszennej,
70g drobnego cukru do wypieków.
Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać
cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać, dodać do jajek,
delikatnie wymieszać szpatułką. Wylać na przygotowaną dużą blaszkę o wym.
42x37cm. Piec ok. 10min w temp. 180st. Ostudzić. Wycinać biszkopciki foremką w
kształcie serduszek wycinać
Dodatkowo:
galaretka truskawkowa,
200g mlecznej lub gorzkiej czekolady.
Galaretkę rozpuścić w 1/2l wrzątku. Wylać na blaszkę
i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie foremką w kształcie serduszka
wycinamy serca, ale foremka musi być mniejsza od tej, którą wycinaliśmy
biszkopty. Czekoladę stopić na parze. Odrobiną czekolady posmarować biszkopt,
nałożyć galaretkę, docisnąć. Odstawić na 10min. Następnie oblać czekoladą.
Wstawić na ok.30min do lodówki, aby czekolada całkiem zastygła.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
domowe delicje?:D hm a czemu nie! super
OdpowiedzUsuńskradłaś moje serce tymi delicjami!
OdpowiedzUsuńAch jak miło:):)
OdpowiedzUsuń