Składniki:
1kg karkówki wieprzowej bez kości,
10dag kiszonej kapusty,
20 dag pieczarek,
2 łyżki kaszy gryczanej,
3 łyżki musztardy,
sól,
pieprz,
3 łyżki margaryny.
Przygotowanie
Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć.
Kapustę opłukać, odcisnąć z nadmiaru wody, drobno posiekać i połączyć z kaszą.
Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę, wymieszać z kaszą. Mięso pokroić na plastry,
cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem, z jednej zaś posmarować
musztardą. Nakładać farsz, Zwijać i spiąć wykałaczką. Podsmażyć ze wszystkich
stron na rozgrzanej margarynie. Następnie zalać wodą, jeżeli został nam jakiś
farsz to dodać go do sosu i dusić pod przykryciem przez ok.1,5godz. Doprawić do
smaku.
Smacznego:)
Mniam ;D
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo apetycznie :]
OdpowiedzUsuńI zapewniam, że takie są:):)
OdpowiedzUsuń