Składniki:
1/2 paczki okrągłych biszkoptów,
250g serka mascarpone,
3 żółtka,
4 łyżki cukru pudru,
3 krople olejku pomarańczowego,
szklanka mocnej kawy,
4 mandarynki,
2 ciastka Jeżyki,
5dag startej czekolady
Przygotowanie
Biszkopty maczać w lekko przestudzonej kawie i ułożyć na dnie pucharków.
Serek zmiksować z żółtkami, olejkiem pomarańczowym i cukrem pudrem. Nałożyć po
małej porcji na biszkopty. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, ułożyć po
kilka sztuk na masie serowej. Przykryć kolejną warstwą biszkoptów umoczonych w
kawie oraz resztą serka. Przybrać cząstkami mandarynek, połamanymi Jeżykami,
startą czekoladą oraz mrożoną truskawką. Schłodzić.
Smacznego:)
Fajnie zapowiada sie twoj blog.. bede zaglądac:)
OdpowiedzUsuńBędzie mi bardzo miło:):)
OdpowiedzUsuń