Składniki:
- szklanka mąki pszennej razowej,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam Gellwe),
- 1/2 łyżeczki soli,
- płaska łyżeczka cynamonu,
- szklanka płatków owsianych,
- 2 łyżki siemienia lnianego,
- 2 łyżki wody,
- 1/2 szklanki miodu,
- banan,
- 1/4 szklanki rodzynek,
- 2 łyżki cukru wanilinowego (użyłam Gellwe).
Wykonanie
Siemię
lniane zalać wodą i odstawić, aż siemię wchłonie całą wodę. Mąkę
przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać sól, cukier wanilinowy,
cynamon i miód. Dodać płatki owsiane, siemię lniane i rodzynki. Na
koniec dodać obranego ze skórki i rozgniecionego banana. Dokładnie
wymieszać. Łyżką nabierać porcje ciasta i kłaść na blachę wyłożoną
papierem do pieczenia formując małe, okrągłe ciasteczka.
Piec około 20-25 minut w temp. 180st.
Źródło: Słodkie zapomnienie
Smacznego:))
Super ciasteczka. U mnue też dziaiaj królują :-)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńtruskawkowa-fiesta.blogspot.com
Wyglądają bosko!
OdpowiedzUsuńświetne ciasteczka!
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciastka owsiane :)
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne, mają wszystko to co lubię.
OdpowiedzUsuńczy dostanę chociaż by jedno ciasteczko? :D
OdpowiedzUsuńKonieczne jest siemię lniane ??:)
OdpowiedzUsuńOczywiście, że nie ; ) Można to pominąć jeśli ktoś nie lubi.
Usuńjako przekąska idealne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ciasteczka! Pyszne i zdrowe :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
z jakiej firmy pani make uzyła jak mozna wiedziec
OdpowiedzUsuńużyłam mąki marki Melvit, ale można dowolną.
Usuńz jakiej firmy pani uzyła make
OdpowiedzUsuńWyszły pięknie, takie wyrośnięte! :)
OdpowiedzUsuńSchrupałabym ,pyszne.
OdpowiedzUsuńNie za bardzo lubię banana.
OdpowiedzUsuńAle w ciasteczkach na pewno będą pyszne☺
Cud😇
OdpowiedzUsuńWitam. Czy jeśli mam siemię mielone to też mam zalać je wodą? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNie, wtedy nie trzeba już zalewać wodą.
Usuń